Sugestii pentru petrecerea timpului liber in zona:

Partia de schi Soimul: instalatie de nocturna, telescaun;

Plimbari cu sania sau trasura trasa de cai;

Calarie ( localnici);

Partie de sanius in preajma pensiunii;

Pescuit sportiv, rafting, vanatoare sau paintball;

Vizite obiective turistice faimoase in zona (manastirile pictate de la Voronet, Humor, Moldovita, Sucevita, Arbore, ceramica neagra de Marginea, Cetatea de Scaun a Sucevei, mina de sare & Catedrala Catolica de la Cacica, Manastirea Dragomirna, Bogdana, Slatina, Putna, etc);

Plimbare cu Mocanita;

Complexul de Agrement Arinis din Gura Humorului ( la o distanta de 3 km de Pensiunea Perla Bucovinei) pune la dispozitia turistilor o oferta extrem de variata pentru petrecerea timpului liber. Complexul este situat in incinta unui parc dendrologic de aproximativ 30 hectare, pe malul stang al raului Moldova, accesul facandu-se din Dn 17 pe soseaua de centura Mihail Kogalniceanu, strada Mihai Eminescu, iar apoi pe Aleea Arinis.

Complexul de agrement Arinis va ofera o piscinaƒ acoperita de dimensiuni olimpice, doua bazine de inot exterioare (unul destinat adultilor si unul pentru copii), o sala de sport moderna multifunctionala, un patinoar natural utilizat in perioada sezonului cald pentru role, sase terenuri de sport (pentru tenis camp, volei, fotbal, handbal si baschet). De asemenea, aleile inguste si linistite pot fi folosite de turisti pentru trekking, nordik walking sau ciclism. In imediata apropiere a complexului se poate practica trekking cu tiroliana sau rapel, precum si ciclism montan pe trasee cu diverse grade de dificultate, alpinism la Piatra Soimului, offroad, motocross sau Atv, paintball sau tir cu arcul.

Telescaunul ce deserveste partia de schi Soimul, care poate oferi pe un traseu de aproximativ 1, 5 kilometri o priveliste panoramica a orasului Gura Humorului.

Parc de aventuri ESCALADE – Gura Humorului.