Sugestii pentru petrecerea timpului liber în zonă:

Pîrtia de schi Șoimul: instalație de nocturna, telescaun;

Plimbări cu sania sau trăsura trasa de cai;

Călărie ( localnici);

Pârtie de săniuș în preajma pensiunii;

Pescuit sportiv, rafting, vînătoare sau paintball;

Vizite la obiective turistice faimoase din zona (mănăstirile pictate de la Voroneț, Humor, Moldovița, Sucevița, Arbore, ceramica neagra de Marginea, Cetatea de Scaun a Sucevei, mina de sare & Catedrala Catolica de la Cacica, Mănăstirea Dragomirna, Bogdana, Slatina, Putna, etc);

Plimbare cu Mocănita;

Complexul de Agrement Ariniș din Gura Humorului ( la o distanta de 3 km de Pensiunea Perla Bucovinei) pune la dispoziția turiștilor o oferta extrem de variată pentru petrecerea timpului liber. Complexul este situat în incinta unui parc dendrologic de aproximativ 30 hectare, pe malul stâng al râului Moldova, accesul făcându-se din DN 17 pe șoseaua de centură Mihail Kogălniceanu, strada Mihai Eminescu, iar apoi pe Aleea Ariniș.

Complexul de agrement Ariniș vă oferă o piscină acoperită de dimensiuni olimpice, doua bazine de înot exterioare (unul destinat adulților și unul pentru copii), o sală de sport modernă multifuncțională, un patinoar natural utilizat în perioada sezonului cald pentru role, sase terenuri de sport (pentru tenis camp, volei, fotbal, handbal și baschet). De asemenea, aleile înguste și liniștite pot fi folosite de turiști pentru trekking, nordik walking sau ciclism. În imediata apropiere a complexului se poate practica trekking cu tiroliana sau rapel, precum și ciclism montan pe trasee cu diverse grade de dificultate, alpinism la Piatra Șoimului, offroad, motocross sau Atv, paintball sau tir cu arcul.

Telescaunul ce deservește pârtia de schi Șoimul, care poate oferi pe un traseu de aproximativ 1, 5 kilometri o priveliște panoramica a orașului Gura Humorului.

Parc de aventuri ESCALADE – Gura Humorului.